Het tarief van een freelance developer?

05/01/2018

Freelance in de ICT worden? Als opdrachtgever een freelance programmeur inhuren? Maar wat kost of vraagt de freelance ICT’er per uur?

Freelance ICT’er

De zelfstandig professionals in de zakelijke dienstverlening en de ICT verdienen gemiddeld het meest. Het gemiddelde uurtarief van alle branches bij elkaar genomen ligt op 51 euro per uur. De uurtarieven in de zakelijke dienstverlening en de ICT liggen ver boven dit bedrag, met respectievelijk 84 en 72 euro per uur.

Je hebt in de ICT branche heel veel competenties (vakgebieden), van freelance softwareontwikkelaars in technologieën en talen zoals .NET, ActionScript, Ajax, ASP, PHP, Assembler C, C#, C++ enz. tot IT platform specialisten van Adobe, Android, Apache, OS, iOS, Microsoft, Java, Linux etc. Zoals in alle branches kunnen ook de prijsverschillen onder deze freelancers sterk verschillen. Dit hangt vooral af van de opleiding, vaardigheden en ervaring.

Bekijk en vergelijk hieronder de uurtarieven (excl.btw) van freelancers in de ICT.

Laag Gemiddeld Hoog
€ 30,00 – € 65,00 € 50,00 – € 90,00 € 75,00 – € 190,00

Iets wat freelancers graag willen weten, is welk uurtarief ze kunnen rekenen. Het uurtarief speelt niet alleen mee in de beslissing of iemand daadwerkelijk als zelfstandig ondernemer gaat starten, het uurtarief houdt ook de ervaren professional bezig. Want wat rekent mijn concullega? Ook opdrachtgevers willen graag op de hoogte zijn van de uurtarieven die worden gerekend.


Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.