05/01/2018

Agile Planning – En wat met langetermijnplanning?

Het is een veel voorkomende misvatting dat agile gelijk is aan werken zonder planning.
Agile planning gebeurt op meerdere niveas en de plannen beïnvloeden elkaar.

Scrum planning gebeurt op verschillende niveaus:

Het verschil tussen hoe de planning werkt in Scrum met traditioneel projectmanagement is dat de planning en uitvoering van het plan op een lagere niveau gebruikt wordt als input voor het plan op het hogere niveau. Op die manier wordt ieder plan op elk moment bijgepast.

De uitvoering van het dagplan verteld iets meer over het sprintplan. De uitvoering van het sprintplan informeert het releaseplan, etc. We gebruiken nieuwe verkregen informatie om onze plannen te kalibreren. Omdat we weten dat we elke dag, elke week, elke maand nieuwe informatie krijgen op meerdere planningniveaus, is het niet logisch om een uitzonderlijk veel tijd te besteden aan de hogere niveaus van planning. We gebruiken actuele gegevens om correcties aan te brengen, via een aantal volledige PDCA-lussen (Plan, Do, Check, Act)
Vergeet niet dat Scrumdoelgericht incompleet is. Planning op product-, portfolio- en strategieniveau maakt niet noodzakelijk deel uit van Scrum, maar als ze een belangrijk onderdeel vormen van de planningcyclus van uw bedrijf, waarom zou u ze dan laten verdwijnen?


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *